از ظرفیت تشکل ها و انجمن ها در توسعه روابط بین الملل استفاده گردد
به گزارش کتاب دینا، رئیس کمیسیون توسعه پایدار، محیط زیست و آب اتاق ایران معتقد است: باید از ظرفیت تشکل ها و انجمن های مالی کشور برای محور قرار دریافت در توسعه ارتباطات بین المللی استفاده گردد.
فرشید شکرخدایی، در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق ایران در پاسخ به این سوال که با کوشش دولت برای لغو تحریم ها، چگونه می توان از تجربه برجام استفاده کرد تا سال 1400 از نظر روابط بین الملل با دیگر کشورها شکوفا گردد؟ اظهار کرد: به نظر من یکی از مهترین عواملی که موجب می گردد ما پس از راه اندازی مجدد برجام پیروز باشیم این است که بتوانیم از ظرفیت تشکل ها و انجمن های مالی کشور برای محور قرار دریافت در توسعه ارتباطات بین المللی استفاده کنیم.
او می افزاید: همگان می دانند که در راند قبلی برجام ما نتوانستیم از ظرفیت بخش خصوصی به خوبی استفاده کنیم؛ توسعه فعالیت هایی مانند دودلیجنس یا کنکاش موشکافانه و همینطور تمرکز بر رتبه بندی و رده بندی کسانی که میخواهند با شرکت های ایرانی کار نمایند به این معناست که ما این اجازه را ندهیم که هر بنگاه خارجی خودش رو به عنوان یک شرکت درجه یک به کسب و کارها معرفی کند مگر اینکه توسط تشکل ، اتاق بازرگانی آن کشور یا اتاق مشترک مورد تایید قرار گیرد.
او تاکید می نماید: ارتباطات بین المللی به این معنا نیست که بی هدف دور یک میز بنشینیم و مذاکره کنیم. بلکه باید به طور شفاف بدانیم که از طرف مقابل چه میخواهیم. اما متاسفانه خیلی از مواقع اینگونه نیست.
او بر ضرورت خدمات اهلیت سنجی بین شرکت های ایرانی و شرکت های خارجی تاکید نمود و در همین زمینه نقش اتاق های بازرگانی را مورد توجه قرار داد. در قدم بعدی، شکرخدایی معتقد است باید مستندسازی دقیقی از زمان آغاز همکاری صورت گیرد.
رئیس کمیسیون توسعه پایدار، محیط زیست و آب اتاق ایران، می افزاید: موضوع دیگر توانمندسازی و آماده سازی بانک های داخلی برای حمایت از توسعه فعالیت هاست که در دوره قبلی برجام انجام نشد. همان زمان شاهد بودیم هیئت های زیادی وارد ایران شدند اما نتوانستند از ظرفیت خودشان برای توسعه ارتباطات استفاده نمایند . در مقابل، شرکت های ایرانی هم نتوانستند آن چیزی را که لازم دارند مکتوب و آماده به طرف خارجی اعلام نمایند.
شکرخدایی در همین زمینه معتقد است: توانمندسازی مدیران بخش خصوصی برای یادگیری ادبیات ارتباطات تجاری و مالی از مهم ترین کارهای پیش روی اتاق های بازرگانی سراسر کشور است که باید به جد مورد توجه قرار گیرد.
منبع: اتاق بازرگانی ایران