برگزاری مراسم گرامیداشت محمد رضا شجریان

به گزارش کتاب دینا، مراسم گرامیداشت محمدرضا شجریان با حضور جمعی از هنرمندان و شاگردان او برگزار گردید که در آن به ویژگی های این هنرمند فقید پرداخته شد.

برگزاری مراسم گرامیداشت محمد رضا شجریان

به گزارش ایسنا، مراسم گرامیداشت محمدرضا شجریان با حضور بعضی از هنرمندان، اهالی فرهنگ و شاگردانش از جمله شمس لنگرودی (شاعر)، سهیل محمودی (شاعر) وحید تاج (خواننده)، مجتبی عسگری (خواننده)، قاسم رفعتی (خواننده)، علی جهاندار (خواننده)، مظفر شفیعی (خواننده)، شاهو عندلیبی (نوازنده نی)، غلامرضا رضایی (خواننده)، هامان خلیلی (نوازنده تار)، علی خدایی (خواننده) آدینه 30 مهر در خانه هنرمندان ایران برگزار گردید.

در ابتدای این برنامه سهیل محمودی - شاعر - درباره محمدرضا شجریان گفت: شاید به جرئت بتوان گفت که استاد شجریان در صد سال اخیر مهمترین هنرمند تاثیرگذار روزگار خود بوده است که هم عموم مردم و هم خواص اهل فرهنگ او را پذیرفته اند. راهی که شجریان باز نموده است تا 500 سال آینده هم تداوم خواهد داشت.

مقبولیت و پذیرش شجریان نشان داد که هنوز هم شعر و موسیقی در این سرزمین هنر اول است.

او ادامه داد: آنچنان که حافظ برترین راوی شرایط روزگار خود است شجریان نیز توانست راوی شرایط روزگاری باشد که در آن می زیسته. شجریان برترین نمونه هایی را انتخاب نموده که می توانسته نشان دهنده روزگار او باشد.

او شرایط اجتماعی روزگار خود را همراه با هم نسلانش درک کرد. اینکه اشعار شعرایی چون حافظ، سعدی یا مولانا را انتخاب کنی و متناسب با شرایط روز آنها را ارائه دهی به هوشمندی شجریان برمی شود.

محمودی توضیح داد: سه نفر در موسیقی ما بیشترین نقش را در ارائه اشعار نیما در بین مردم را داشته اند. یکی از آنها زنده یاد محمد نوری بود که استفاده از این اشعار اقتضای موسیقی او بوده است، زنده یاد فرهاد مهراد که باز هم اقتضای آن نوع موسیقی استفاده از اشعار شاملو و نیمایی بوده است.

اما اینکه فردی چون شجریان که در چهار چوب سنت حرکت نموده، هرچند که ساختار شکن و نوآوری داشته است، نشان می دهد که او بیشتر از هر کسی خطر نموده که کارهای نیما و نیمایی را بخواند.

این توجه به آثار شاعران نیمایی اقتضا و جرئت بزرگواری چون او را می طلبید. من خوانندگانی را از نسل خودم سراغ دارم که اگر شعر نیمایی به آنها پیشنهاد می کردی می گفتند که نه نمی توانم.

این شاعر در بخش پایانی صحبت های خود گفت: شاید تنها بتوان پنج مورد را نام برد که استاد مثلا در کنسرت های خود کلمه ای از شعر را اشتباه خوانده است.

اما یادمان باشد کسی که در دریای ادبیات فارسی غوطه ور بوده و طی سال ها فعالیت تنها پنج مورد اشتباه داشته است یعنی یک قهرمان شگرف بوده است.

این یعنی اینکه او روح شعر را دریافته است. رفاقت با شاعرانی چون سایه کم چیزی نیست که او با شاعرانی چون او و اخوان ثالث رفاقت داشته است که اینها همه در درست پیش رفتن مسیرش اثر گذار بوده است.

شجریان آنگونه که فردوسی نماد فرهنگ ایران است، نیز نماد فرهنگ ایران خواهد بود.

در ادامه علی خدایی به همراه شاهو عندلیبی به اجرای موسیقی پرداختند.

هامان خلیلی و غلامرضا رضایی نیز در این برنامه به اجرای موسیقی پرداختند.

علی جهاندار نیز درباره شجریان اعلام کرد: استاد شجریان حرفی نگذاشته اند که بگوئیم و تمام حرف هایی که ما باید بزنیم ایشان با کردار، نجابت و هنر خود گفته است.

من ضمن اینکه شاگرد ایشان بودم یک دوستی هم بین ما رخ داد. در رفاقت ها آنقدر این مرد بزرگ مایه می گذاشت که آدم شرمش می شد که آقای شجریان تا این حد هوای همراه خود را دارد.

در سفری در آلمان هتل خوبی پیدا نکردیم تا اینکه یک هتل معمولی پیدا شد که رفتیم. اتاقی برای من و همراهم بود که کوچک بود. استاد شجریان در حال رد شدن بود که گفت این اتاق دیگر چیست؟ تو که اینجا جا نمی شوی برو به اتاق من.

این هنرمند ادامه داد: او آواز را به خداوندگاری رساند. ادبیات ما را بین مردم آورد. هیچ خواننده.ای در تاریخ ما جزئیات ساز را به مقدار او نمی شناخت. یکبار به خانه دوستی رفته بودیم که نوازنده نی به استاد گفت گفت که شما نمی خوانید؟ استاد گفت چرا هر چه را که تو حالش رد داشته باشی می خوانیم ولی آغاز که شد تو در پی من بیا.

این حرف او خیلی معنا داشت و نشان می داد که استاد می دانست ساز او تا کجا می رفت. اینها حسن هایی بود که استاد با زحمت و پشتکار خود به جایی رساند و تبدیل شد به یک حافظ و سعدی ماندگار. او تاریخی ساخت که افتخاری است برای ما ایرانی ها.

منبع: فرارو

به "برگزاری مراسم گرامیداشت محمد رضا شجریان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برگزاری مراسم گرامیداشت محمد رضا شجریان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید