خبر خوش برای بازنشتگان تامین اجتماعی

به گزارش کتاب دینا، خبرنگاران : در جلسه ماهانه اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بر لزوم اصلاح همسان سازی، پرداخت بدهی های دولت به سازمان و همچنین ترمیم مزد و مستمری تاکید شد.

خبر خوش برای بازنشتگان تامین اجتماعی

به گزارش کتاب دینا به نقل از ایلنا: جلسه ماهانه اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با موضوع گزارش عملکرد 6 ماهه اول و چشم انداز فعالیت 6 ماهه دوم به صورت مجازی برگزار گردید. علیرضا حیدری (نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) و حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این جلسه حضور داشتند.

نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره شرایط این اتحادیه گفت: بعضی از خدمات ما مثل سفر به مشهد یا خدماتی که احتیاج به حضور فزیزیکی اعضا دارد، به دلیل گسترش کرونا مختل شده است. امیدوارم شرایط بهبود یابد تا بتوانیم خدمات خودمان را به همان میزان قبل ارائه دهیم.

حیدری اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود، ما نسبت به سال گذشته توزیع وام قرض الحسنه را افزایش دادیم و در شش ماهه اول سال 1000 فقره وام توزیع نموده ایم. اتحادیه درنظر دارد 1000 فقره وام در شش ماهه دوم سال توزیع کند.

او ادامه داد: اعضا می دانند ما در حوزه های دیگر فعال هستیم و همه فعالیت ما به پرداخت وام ختم نمی گردد. ما در حوزه های دیگر مثل تامین اجتماعی، درمان، متناسب سازی حقوق فعال هستیم. اتحادیه با کانون بازنشستگان تهران به صورت مشترک، مطالبات بازنشستگان را از دولت پیگیری کردند.

حیدری اضافه کرد: به دیوان عدالت شکایت شد؛ بدهی دولت به تامین اجتماعی و اختلاف درباره نحوه محاسبه توسط هیئت عمومی دیوان عدالت اداری تایید شد و بیش از 70 هزار میلیارد تومان احصا شده است. ما می توانیم این مبلغ را از دولت وصول کنیم که خود عاملی برای ارائه بهتر خدمات است.

نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره مسائل بازنشستگان گفت: همه ما مسائل مالی را لمس می کنیم ولی گروه های کم درآمد، فشار مالی را بیشتر حس می نمایند. اقتصاد ما کوچک شده و با شیوع کرونا، این شرایط دو چندان شده است. تورم چندین برابر شده است. تورم در ادبیات مالی به قاتل فقرا معروف است. متاسفانه نرخ تورم در کشور ما در دو سه سال گذشته، بالای 35 درصد بوده است.

وی ادامه داد: دولت باید با سیاست های مالی و اجتماعی تورم را مهار کند و به دهک های پایین یاری کند. ما در هر کوششی که برای افزایش و ترمیم حقوق بازنشستگان و شاغلان انجام دهیم، نرخ تورم را مبنای کار خود قرار می دهیم. ما از تصمیم گیرندگان سیاسی می خواهیم نرخ تورم را مهار نمایند. کسانی که دستی در اقتصاد دارند، به این موضوع مطلع هستند؛ هرگاه دولت کسری بودجه داشته باشد از درون جامعه این کسری را تامین می نماید. اما اگر نمی توانند تورم را کنترل نمایند، باید ترمیم قدرت خرید مصرف نماینده را با افزایش حقوق انجام دهند؛ مسئولان نسبت به این موضوع کم لطفی می نمایند.

حیدری با انتقاد از عملکرد دولت گفت: دولت نسبت به موضوع تورم مطلع است. دولت حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری را در سال 98 افزایش داد ولی حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی در نیمه دوم سال 99 افزایش یافت. ما معتقدیم بازنشستگان فقط، بازنشستگان کشوری، لشکری و سایر صندوق های بازنشستگی نیستند، بلکه بازنشستگان تامین اجتماعی هم در این گروه قرار دارند. اگر دولت بخشی از بدهی خود به تامین اجتماعی را پرداخت کند، اوضاع بهبود می یابد.

وی توضیح داد: درست است که ماده 41 از ارزیابی سالیانه برای افزایش حقوق سخن گفته است ولی این در شرایطی است که نرخ تورم زیر 20 درصد باشد. وقتی تورم بالای 30 درصد باشد، تورم متعارف نیست و در این شرایط نامتعارف باید تصمیم دیگری گرفت.

حیدری درباره برنامه های آینده اتحادیه پیشکسوتان گفت: عظیم ترین درخواست بازنشسته ها، متناسب سازی حقوق است که در مرحله اول صورت گرفت. یکی از مسائلی که با آن روبرو بودیم، متناسب سازی مشاغل سخت و زیان آور و اجرای متناسب سازی در قالب افزایش حقوق است. بسیاری از مسائل مشاغل سخت و زیان آور رفع شده است. موضوع بعدی که باید وارد مذاکر شویم، افزایش حقوق شاغلین و بازنشستگان برای سال 1400 است. بخش نامه رئیس سازمان برنامه بودجه تاکید بر افزایش 25درصدی دارد. این افزایش حقوق تناسبی با نرخ تورم ندارد. ما درباره افزایش حقوق وارد مذاکره خواهیم شد.

همسان سازی اتفاق نیفتاد و به متناسب سازی تبدیل شد

حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) درباره متناسب سازی شرح داد: بعضی از فعالیت های اتحادیه ما در طول امسال مثل سفرهای زیارتی به دلیل شیوع کرونا منحل شده است. ما در حوز های دیگر کوشش نموده ایم تا تعهدات خود را انجام دهیم. ما تعهدات پرداخت وام را برای 2500 نفر از اعضای خود در استان تهران و البرز به پایان رساندیم.

وی اضافه کرد: ما طرح دعوی کردیم و مطالبات تامین اجتماعی از دولت را پیگیری کردیم. دولت سود مرکب حاصل از بدهکاری خود به سازمان تامین اجتماعی را قبول نمی کرد و تنها بدهکاری خود را قبول داشت. پیشنهاد دادیم کانون عالی بازنشستگان یا یکی از کانون های استان ها موضوع را پیگیری کند. کانون تهران موضوع را پیگیری کرد و سه جلسه در دیوان عدالت اداری برگزار کردیم. پس از کش و قوس فراوان، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، دولت را مجبور به پرداخت اصل طلب به علاوه سود مرکب کرد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره همسان سازی شرح داد: متاسفانه همسان سازی اتفاق نیفتاد و به متناسب سازی تبدیل شد. این دستاورد در این شراط سخت، دستاورد خوبی است. دریافتی مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی در مقایسه با بازنشستگان کشوری و لشکری بسیار ناچیز است. این سوال مطرح می گردد دلیل این اختلاف چیست؟ ما نمی توانیم خودمان را با بازنشستگان لشکری و کشوری مقایسه کنیم، این دو قشر همواره مورد تفضل بوده اند. ما می توانیم دولت را درخصوص چرایی پرداخت نکردن مطالبات خود مورد بازخواست قرار دهیم و این حکم دیوان عدالت درباره بازخواهی همین چراها است. اگر دولت بدهی خود را بدهد، شاید شرایط ما بازنشستگان کارگری بهبود یابد.

وی اضافه کرد: جلساتی با مسئولان درباره متناسب سازی داشتیم و اصلاحات مورد نظر انجام شد. نکته دیگر درباره مشاغل سخت و زیان آور است که مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نظر ما را پذیرفت. سوابق مشاغل سخت و زیان آور محاسبه می گردد و پرداختی بر اساس 4 سی ام انجام می گردد. پیش نویس آماده شده و در آذر ماه اجرا می گردد. اگر در آذرماه اجرا نگردد ما موضوع را رسانه ای می کنیم.

او ادامه داد: در جلسه ای که با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی داشتم، قول مشارکت تامین اجتماعی در بیمه مکمل دریاری به بیمه پایه را گرفتیم. قرار است تامین اجتماعی30 درصد از قرارداد بیمه مکمل را متحمل گردد و این هم دستاورد مناسبی است.

منبع: اقتصادنیوز

به "خبر خوش برای بازنشتگان تامین اجتماعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبر خوش برای بازنشتگان تامین اجتماعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید