خطر کرونای دلتا در تمام کشور، ارسال کمک های ویژه به سیستان و بلوچستان

به گزارش کتاب دینا، علیرضا رئیسی در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: مروری بر شرایط کرونا در دنیا و کشور داشتیم. در دنیا شرایط به شکلی است که موج جدیدی از بیماری با نام ویروس دلتا یا کرونای هندی در حال توسعه است و 68 کشور دنیا درگیر این موج شدند و در برزیل دیروز بیشترین آمار مرگ و میر ثبت کردند و بالای 1600 مرگ ثبت شد و در هندوستان همچنان علی رغم اندکی کاهش اما بالای 750 مرگ در روز ثبت شد و در کشور اندونزی شرایط به همین شکل افزایشی است و در کشورهای دیگر هم این ویروس در حال تاخت و تاز است.

خطر کرونای دلتا در تمام کشور، ارسال کمک های ویژه به سیستان و بلوچستان

رعایت پروتکلها؛ کمتر از 70 درصد

وی اضافه نمود: در ایران در استان های جنوبی، شرقی و جنوب شرقی تعداد شهرهای درگیر در استان ها افزایش می یابد و علی رغم تاکیدات زیاد، رعایت پروتکل ها کمتر از 70 درصد است که عدد پایینی است و اگر بخواهیم پروتکل اثرگذار باشد باید بالای 85 درصد رعایت پروتکل داشته باشیم. وجود ویروس دلتا در جای جای کشور با توجه به قدرت سرایت آن قطعا می تواند میزان همه گیری را افزایش دهد و میران بستری و مبتلا را بیشتر خواهد کرد.

خطر کرونای دلتا در تمام منطقه ها کشور

رییسی در ادامه گفت: وجود ویروس دلتا در جای جای کشور که پیدا شده، با توجه به اینکه قدرت سرایت این ویروس بسیار بالاست، می تواند میزان همه گیری، بستری و ابتلا را بیشتر کند. در حال حاضر 92 شهرمان قرمز، 183 شهر نارنجی و 173 شهر هم زرد است.

وی اضافه نمود: بیش از نیمی از استان های کشور درگیر هستند. برخی استان ها ابتدای درگیری قرار دارند که اگر خوب رعایت کنند، می توانند مهار کنند، اما اگر سهل انگاری کنند بیماری می تواند کل استان را درگیر کند. در استانی مانند اصفهان فعلا فقط شهر اردستان درگیر و قرمز است. در ایلام یک شهر مهران درگیر است. خراسان شمالی و خراسان جنوبی هم فقط یک شهر درگیر دارند. در کرمانشاه فقط گیلان غرب درگیر است. در کهگیلویه و بویر احمد فقط گچساران درگیر است و در گیلان و استان مرکزی هم فقط یک شهر درگیر است. اما بقیه استان ها تعداد شهرهای درگیرشان بالاست.

شرایط کرونا در تهران و سیستان و بلوچستان

وی اضافه نمود: در تهران که 10 تا از شهرهای استان تهران درگیر یعنی اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت، پردیس، تهران، دماوند، ری، شمیرانات، فیروزکوه، قرچک است. همچنین 10 شهر استان سیستان و بلوچستان درگیر است که تقریبا سراسر استان درگیر شده است.

رییسی ادامه داد: استان فارس شهرهای جنوبی و جنوب شرق استان درگیری دارند و 10 تا از شهرستان های استان فارس درگیر هستند. در کرمان 15 شهر درگیر است و در هرمزگان 11 شهر درگیری دارند. به همین صورت استان های مختلف درگیری های مختلف دارند و حتما نیاز است که به دقت رعایت شده و پروتکل ها با دقت بیشتری رعایت شود.

تاکید ویژه برای کنترل مرزهای شرقی کشور

رییسی گفت: در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، تاکید زیادی بر کنترل مرزها، به ویژه مرزهای شرقی شد. نیروی انتظامی و ستاد نیروهای مسلح و سپاه تا به امروز اقدامات خوبی برای کنترل مرزهای شرقی انجام دادند و امروز تاکید شد که کنترل مرزها به ویژه در مرزهای شرقی کشور تشدید شود. اقدامات نظارتی زیادی در مرزها انجام می شود و 117 درصد رشد نظارت و مراقبت است، اما باز هم تاکید شد که بیش از این کنترل شود.

ارسال کمک های ویژه به سیستان و بلوچستان

وی اضافه نمود: موضوع دیگری که در ستاد مطرح شد این بود که به طور ویژه استان های درگیر مورد نظارت و دقت و کمک قرار دهیم. به ویژه در سیستان و بلوچستان که ارتباط مستقیمی با استاندار محترم آنجا برقرار شد و مسائل و مسائل مطرح شد و قرار شد به صورت ویژه کمک هایی ارسال شود و اگر نیاز باشد، بیشتر کمک ها انجام شود. البته زیرساخت ها برای شیوع بیماری و پذیرش بیمار مهم است. خوشبختانه در زمینه اکسیژن ساز و تخت در استان سیستان و بلوچستان مشل خاصی نیست، اما اقدامات بیشتری به ویژه در حوزه نظارت و رعایت پروتکل ها و اعمال قانون با پروتکل شکنان نیاز است که در این منطقه انجام شود. میزان رعایت پروتکل ها در سیستان و بلوچستان به طور میانگین زیر 50 درصد است و نیاز است که مردم عزیز و صبور آن منطقه در رعایت پروتکل ها دقت بیشتری را داشته باشند.

تمهیدات تعطیلی در سیستان و بلوچستان

وی ادامه داد: قرار شد در سیستان و بلوچستان بسکمک از اماکن و ادارات تعطیل باشند، از جمله بانک ها و ادارات دولتی، مگر آن هایی که خیلی ضروری هستند، باز باشند.

شرایط دورکاری و حضور کارکنان در ادارات شهرهای قرمز

رییسی گفت: در استان هایی هم که شهر قرمز در آن ها اعلام شد، بر اساس پروتکل ها و رنگ بندی که وجود دارد، باید اقداماتی اعمال شود. مثلا در شهرهای قرمز کارکنان دولتی حداکثر 30درصد باید حضور یابند و بقیه باید دورکار باشند. به جز مشاغل بسیار ضروری که حداکثر تا 50 درصد می توانند حضور یابند و بقیه باید به صورت دورکار باشد تا شرایط آرامتر شود.

افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور از این هفته

رییسی در ادامه صحبتهایش درباره شرایط واکسیناسیون کرونا در کشور هم گفت: طی هفته گذشته سرعت واکسیناسیون بهتر شد و ان شاءالله طی این هفته و بویژه هفته آینده سرعت واکسیناسیون قابل قبول خواهد بود و میزان قابل توجهی واکسن در اختیاز خواهیم داشت. در سطح کشور ازدحام و تجمع آنچنانی طی هفته گذشته نداشتیم و واکسیناسیون خوب و روان انجام شد و در دو یا سه مرکز شلوغی هایی بود که با تمهیداتی نظیر افزایش مراکز تجمیعی و نوبت دهی، آنجا هم به شرایط عادی بازگشته و واکسیناسیون با سرعت و دقت بهتری ادامه پیدا خواهد کرد. مردم نگران دوز دوم واکسن نباشند و قطعا کسانی که دُز اول را دریافت کردند، دُز دوم را هم دریافت می کنند.

اعلام گروه سنی تازه برای واکسیناسیون؛ هفته آینده

وی اضافه نمود: الان تقریبا شرایط انجام واکسیناسیون گروه سنی که اعلام کردیم مطلوب و مناسب است و طی هفته آینده به احتمال خیلی زیاد گروه سنی پایین تری اعلام می کنیم که واکسیناسیون انجام دهند.

توزیع 300هزار دوز واکسن برکت

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: خوشبختانه قریب به 300 هزار دز واکسن داخلی برکت به دستمان رسیده که توزیع شده است و امید داریم در هفته های آینده میزان واکسن های تولید داخل و خارجی افزایش یابد و سرعت واکسیناسیون قابل قبول باشد. تا کنون حدود 7 میلیون دُز واکسن توزیع کردیم که حدود 2 میلیون نفر هر دو دُز و حدود 4 میلیون نفر هم دُز اول را دریافت کردند که در زمان نوبت دُز دوم را هم دریافت خواهند کرد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: در هفته های آینده شرایط تامین واکسن ما بسیار مطلوب تر خواهد بود.

تامین ماهانه 10 میلیون دوز واکسن ایرانی از شهریور ماه

وی اضافه نمود: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته ما از شهریور ماهیانه 10 میلیون دُز واکسن داخلی به دستمان خواهد رسید و تا پایان سال همه گروه هدف کشور را واکسینه می کنیم.

برای واکسیناسیون به سیستم نوبت دهی توجه کنید

وی گفت: مردم برای واکسن به سیستم نوبت دهی توجه کنند و افرادی که پیامک دریافت نکردند مستقیما به مراکز مراجعه نکنند که باعث شلوغی نشود.

توانایی تزریق روزانه 200 تا 300 هزار دوز واکسن کرونا

رئیسی ادامه داد: حدود 870 مرکز تجمعی داریم که 75 مرکز در تهران است و از این جهت با توجه به موجودی واکسن روزانه توانایی واکسیناسیون روزانه 200 تا 300 هزار دُز را داریم و این توانمندی به 500 هزار دُز واکسن در روز هم خواهد رسید. از مردم می خواهم پروتکل ها را جدی بگیرند. در صورت عدم توجه به پروتکل ها خیز و پیک بعدی اتفاق می افتد و این می تواند نگران کننده باشد و اگر این پروتکل ها رعایت شود با توجه به سرعت واکسیناسیون می توانیم با شرایط بهتر از این دوره گذر کنیم.

مبنع: ایسنا

آخرین اخبار کرونا را در صفحه ویروس کرونا کتاب دینا دنبال کنید.

منبع: تجارت نیوز

به "خطر کرونای دلتا در تمام کشور، ارسال کمک های ویژه به سیستان و بلوچستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر کرونای دلتا در تمام کشور، ارسال کمک های ویژه به سیستان و بلوچستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید