درآمد پرورش زالو چقدر است؟
به گزارش کتاب دینا، پرورش زالو از جمله مشاغلی است که این روز ها بسیاری از افراد بخصوص جوانان جویای کار کشور را به سوی خود کشانده است. در این مقاله قصد داریم که شما را با بازار این کار و درآمد پرورش زالو آشنا کنیم.
کتاب دینا | سرویس عمومی - پرورش زالو شغل زودبازدهی نیست. پس اگر برای بازگشت اصل پول به همراه سود آن عجله دارید بدانید که این شغل مناسب شما نیست.
پرورش زالو
در کار پرورش زالو داشتن صبر و حوصله از نکاتی است که هر فرد قبل از ورود به آن باید بدان آگاهی داشته باشد. همانند هر حرفه دیگری، داشتن پشتکار و تخصص از جمله پارامتر های اصلی این کار به حساب می آید. کم نیستند افرادی که بدون داشتن تخصص و همت لازم برای این کار وارد آن شده و با شکست هایی سنگین از آن خارج شده اند.
پرورش زالو را می توان شغلی مولد به حساب آورد چرا که این شغل در کنار خود، به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشاغل بسیاری را درگیر نموده و به کسب و کار آن مشاغل نیز رونق می دهد.
بازار جهانی پرورش زالو
کشور های خارجی و بالاخص اروپایی، این روز ها بطور تخصصی روی طب سنتی از طریق زالو فعالیت می نمایند. از این روی کشور ما نیز می تواند با پرورش زالو وارد این عرصه شده و حتی زمینه صادرات آن را به کشور های دیگر فراهم آورد. از جمله خواص درمانی زالو می توان به درمان سردرد، سینوزیت، میگرن و بیماری های عفونی اشاره نمود. علاوه بر طب سنتی از زالو در فراوری لوازم آرایشی بهداشتی نیز استفاده می گردد که این مساله بر فراوان بودن مصرف زالو و اشباع نشدن بازار آن دلالت دارد.
بیشتر بدانید: استفاده از زالو در پزشکی؛ زالو در درمان چه بیماری هایی موثر است؟
ایران یکی از واردنمایندگان اصلی محصولات آرایشی از کشور های خارجی است. با پرورش زالو و استفاده آن در صنعت آرایشی می توان ورود این لوازم را از کشور های خارجی کم کرد و به فراوری مطمئن داخلی رونق بخشید.
بد نیست بدانید که در خارج، ارزش هر چهار زالو به اندازه یک بشکه نفت خام اوپک است! با این اوصاف غیرمنطقی نیست اگر به جای استخراج نفت به پرورش زالو و صادرات آن فکر کنیم.
نیروی کار پرورش زالو
برای پرورش 5 هزار زالو، تنها به یک کارگر احتیاج است.
سرمایه اولیه پرورش زالو
شما می توانید تنها با سرمایه ای حدود 5 میلیون تومان و حتی در خانه خود این کار را شروع کنید فقط از قلم نیاندازید که اگر بدون دانش و تخصص سراغ آن بروید، هرچه هزینه نموده اید ممکن است به یکباره از بین برود. برای کسب دانش در این زمینه بهترین راه رفتن به سراغ کسانی است که تجربه انجام این کار را داشته اند و یا در حال اجرا آن هستند. البته طبیعی است اگر بعضی از این افراد تمایلی به دادن اطلاعات به شما نداشته باشند مخصوصاً اگر خودشان به این کار مشغول باشند، ولی این هوشمندی شما و سماجتتان را می طلبد. پس نا امید نشوید و سعی کنید که قبل از ورود به این کار با ریزه کاری های آن آشنا شده تا در صورت مواجهه با مشکل، متحمل کمترین خسارت شوید.
بیشتر بدانید: روش پرورش زالو در منزل با سرمایه اندک
ریسک پرورش زالو
از آنجا که پرورش زالو را می توان با سرمایه اندک شروع کرد می توان گفت که ریسک کمی دارد، اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که سرمایه مورد احتیاج برای این کار به نسبت دیگر مشاغل کم است، ولی ممکن است که حتی سرمایه گذاری 5 میلیون تومان بخش قابل توجهی از دارایی شما را وارد این کار کند. پس اگر اینگونه است و همیشه به پول خود فکر می کنید یا بیخیال آن شوید و یا با دانش کافی پای در این عرصه قرار دهید.
قیمت زالو
قیمت زالو در بازار ایران بسته به نوع زالوی پرورش داده شده متفاوت است. رنج قیمت زالو ها و لارو آن ها در حال حاضر از حدود هزار تومان تا 6 هزار تومان متغیر است. بیشترین قیمت را زالوی مولد و کمترین آن را لارو دارد. گفتنی است که قیمت خرید عمده زالو نسبت به تعداد کم آن هزینه پرداختی شما را می تواند به مقدار قابل توجهی کاهش دهد. در بازار جهانی اما قیمت زالو در رنج هشت تا دوازده دلار قرار گرفته است.
محاسبه درآمد پرورش زالو
حالت اول: تکثیر و پرورش بوسیله زالوی مولد
- ضریب تکثیر به ازای هر زالوی مولد 15 عدد درنظر گرفته شده است.
- مدت زمان طرح یکسال است.
هزینه ها:
- 1000 عدد زالوی مولد= 5 میلیون و پانصد هزار تومان
- 20 عدد وان پلی اتیلن = 2 میلیون و چهارصد هزار تومان
- 50 عدد ظرف پلاستیکی = 200 هزار تومان
- یک مخزن ذخیره آب 500 لیتری = 300 هزار تومان
- لوازم جانبی = یک میلیون و 500 هزار تومان
- آب و برق = یک میلیون تومان
- هزینه آموزش = 500 هزار تومان
کل هزینه انجام شده = 11 میلیون و چهارصد هزار تومان
پس از یکسال تعداد 15000 زالو بدست می آید که قیمت آن را برای فروش در بازار ایران به ازای هر زالوی طبی 2 هزار و سیصد تومان در نظر می گیریم؛ بنابراین کل درآمد کسب شده در این مدت 34 میلیون و پانصد هزار تومان بوده و میزان سود حاصل از این کار 23 میلیون و صد هزار تومان است. درصد سود حاصل از این کار پس از گذشت یکسال چیزی حدود 200 درصد است.
حالت دوم: پرورش زالو از طریق لارو
- مدت زمان انجام کار 6 ماه در نظر گرفته شده است.
هزینه ها:
- 10 هزار عدد لارو = 9 میلیون تومان
- 100 عدد ظرف پلاستیکی = 400 هزار تومان
- یک مخزن آب 500 لیتری = 300 هزار تومان
- لوازم جانبی = 500 هزار تومان
- آب و برق = یک میلیون تومان
- هزینه آموزش = 500 هزار تومان
کل هزینه انجام شده = 11 میلیون و هفتصد هزار تومان
10 هزار لارو پس از گذشت 6 ماه رشد نموده و تبدیل به زالوی قابل فروش می شوند. چنانچه قیمت فروش هرکدام از آن ها را 2 هزار و سیصد تومان در نظر بگیریم، جمع کل فروش حاصل از زالو به 23 میلیون تومان می رسد. با کم کردن هزینه اولیه، سود بدست آمده پس از گذشت 6 ماه، 11 میلیون و سیصد هزار تومان می گردد. یعنی در این مدت تقریباً به اندازه سرمایه اولیه خود درآمد کسب می کنید.
چنانچه تجربه تکثیر و پرورش زالو را دارید، تجربیات خود را در قسمت نظرات همین بخش با دوستان خود به اشتراک قرار دهید.
منبع: setare.com