مزایای عرضه سیمان در بورس کالا
به گزارش کتاب دینا، عبدالرضا شیخان گفت: از ابتدای سال جاری با پیگیری ها و رایزنی های صورت گرفته و موافقت وزارت صنعت، به تدریج کارخانجات و واحدهای تولیدی سیمان به صورت داوطلبانه وارد بورس کالا شدند.
وی گفت: به علت شفافیتی که با انجام این کار در قیمت ها ایجاد شد، تمایل واحدهای فراوریی برای عرضه محصولات خود در بورس کالا افزایش یافت، به طوری که اکنون نزدیک به 85 درصد از واحدهای فراوریی سیمان، محصولات خود را در بورس کالا عرضه می نمایند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، الزام واحدهای فراوریی برای عرضه محصولات خود در بورس کالا را تصمیمی درست توصیف کرد و اضافه کرد: عرضه بخشی از سیمان در بورس موجب چندنرخی شدن محصول و سوء استفاده سودجویان و دلالان می گردد.
وی با تقدیر از نقش حمایتی وزارت صنعت در این زمینه، بیان داشت: این موضوع برای وزارت صنعت از دو جنبه بازرگانی و صنعتی قابل توجه است؛ از منظر صنعتی ورود سیمان به بورس یعنی حمایت از فراوری و دادن ضمانت به فراورینماینده و فروش محصول، از جنبه بازرگانی هم در کنار ایجاد دسترسی مصرف نماینده به کالا، سایر اهداف بازرگانی و تجاری مورد نظر وزارتخانه تامین خواهد شد.
شیخان تاکید نمود: این تصمیم موجب افزایش شفافیت در بخش های مختلف بازار شده و امکان رصد و پایش را برای دستگاه ها و نهادهای متولی و نظارتی فراهم نموده است.
وی گفت: این تصمیم نه تنها قیمت ها را کنترل و آرامش بازار را تامین می نماید، بلکه در حوزه مالیاتی هم بسیار یاری نماینده خواهد بود.
این مقام صنفی ادامه داد: البته هر تغییر روش با مقاومت هایی روبرو خواهد بود و در این مورد که قرار است یک روش عرضه با قدمت 88 سال تغییر کند به طور قطع با مقاومت ها و چالش هایی روبه رو خواهد شد، اما در نهایت این تغییر به نفع فراورینماینده و مصرف نماینده خواهد بود.
تداوم آرامش بازار سیمان در صورت تامین برق و سوخت
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ادامه به چالش های بازار سیمان و نوسانات قیمتی آن اشاره نمود و اضافه کرد: از نیمه تیرماه سال جاری به علت محدودیت هایی که از سوی وزارت نیرو به واحدهای فراوریی سیمان درخصوص تامین برق مصرفی اِعمال شد، فضای روانی سنگینی بر بازار سیمان حاکم شد.
وی گفت: در پی اطلاعیه وزارت نیرو، افرادی که سیمان خریداری نموده بودند از عرضه سیمان خود به بازار جلوگیری کردند و این موضوع موجب ایجاد بازار سیاه سیمان شد.
شیخان ادامه داد: در آن موقع چون فقط بخشی از سیمان در بورس عرضه می شد، با بالا رفتن قیمت در بازار آزاد، قیمت در بورس هم افزایش یافت.
طبق گفته های دبیر انجمن سیمان، با تامین برق واحدهای فراوریی سیمان به صورت نیمه پایدار و افزایش عرضه سیمان در بورس کالا، در حال حاضر آرامش نسبی در بازار شکل گرفته است که در صورت تداوم تامین برق و سوخت کارخانجات، این آرامش استمرار خواهد داشت.
پیش تر سیف الله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت با بیان اینکه 62 واحد سیمانی در سامانه بورس کالا ثبت نام نموده اند، ادامه داد: 52 واحد سیمانی هم در حال عرضه در بورس هستند، اما 9 واحد سیمانی هنوز در بورس کالا وارد نشده اند که تا هفته آینده تکلیف آنها هم تعیین خواهد شد.
منبع: ایرنا
آخرین اخبار حوزه بورس را در صفحه بورس کتاب دینا بخوانید.
منبع: تجارت نیوز